Drømmen

 

Drømmen om at komme til Australien er nu blevet en realitet

Flybillet og autocamper er bestilt. Vi rejser lørdag d. 6. september 2003 og vi er hjemme igen godt tre måneder senere - nemlig mandag d.15. december 2003.

 

For Kim startede drømmen allerede i 1968

Kims forældre havde en plan om at emigrere til Australien med fire børn, sammen med nogle venner og deres to børn. Der blev brugt lang tid med at forberede alt til det store spring; undervisning i engelsk, infrastruktur, agrikultur, flora, fauna og ikke mindst i lokale forhold.

 

Emigrationspapirerne blev godkendt og familierne vidste, at de skulle bo i Perth når de ankom.

Alle forberedte sig på den 6 uger lange rejse med skib. Lejligheden skulle fremlejes, venner og familie skulle besøges og der blev meget hektisk aktivitet. Det var uvist hvor meget indbo der kunne medbringes. Afrejsetidspunktet nærmede sig og den sidste kontrol af Kims families helbred faldt på plads.

 

Den familie der skulle have rejst med fik pludseligt inddraget deres emigrationstilladelse, da datteren blev syg og derfor ikke måtte rejse ind i Australien.

Samtidig fik Kims forældre afslag på at fremleje lejligheden i to år. Uden dette sikkerhedsnet var der ingen vej tilbage hvis emigrationen faldt uheldigt ud.

 

Kims forældre besluttede, at aflyse og måske prøve at få udsat afrejsetidspunktet. Det blev et stort antiklimaks og familien kom aldrig af sted. Alt stoppede her, Kim er ikke sikker men mener, at aflysningen skete 6-8 uger før afrejsen.

Alle forberedelser var forgæves og der gik lang tid før Kim rigtig forstod, at han skulle blive i Danmark.

 

35 år senere

Drømmen om Australien blev aldrig glemt

Vi forbereder os meget forskelligt på rejsen. Imedens Kim mest forbereder sig ved at søge oplysninger på Internettet, eksempelvis billeder, rejsebeskrivelser, webcams m.m. – Så læser Anne mange bøger og sætter sig detaljeret ind i sagerne, hun er meget grundig, men det drager vi helt sikkert stor nytte af når vi står midt i Australien.

 

Det er egentlig sjovt at tænke på, at Anne der altid har haft hjemlængsel og ikke ønsket at være i udlandet mere end 14 dage, nu er klar til denne rejse. Det der var med til at tænde Anne, var første gang Kim arbejdede i Thailand. Da Kim havde været der i tre uger kom Anne derud og vi oplevede en del af landet sammen i 14 dage. Da vi skulle hjem var Anne ikke færdig med at opleve og sagde til vore rejsefæller, at vi havde planer om at tage til Australien i 2-3 måneder.

 

Tiden er nu inde til at tage af sted, et år tidligere end planlagt

I forbindelse med, at Kim blev pålagt at afspadsere sine mange timers overarbejde fra 2002, svarende til ca. 4 måneder, blev det meget let at beslutte, at vi rejser allerede i år

 

Næste spørgsmål - hvad med Annes jobsituation. Kunne hun få orlov eller ville det blive nødvendigt at sige jobbet op! Vi var med rette meget spændte på hvad Annes arbejdsplads sagde. Vi er lykkelige for, at arbejdspladsen viste forståelse og bevilgede Anne orlov således, at vi sammen kan udleve drømmerejsen, samtidig med at vi begge har et job at vende tilbage til.

 

Planen med rejsen er at opleve, opleve hvad der måtte komme.

 

Det har været vigtigt for Kim at starte vores tur i Perth. Anne vil gerne slutte i Sydney. Mellem de to byer har vi valgt at køre i autocamper.

Vi regner med at køre mellem 12.000 og 18.000 km igennem West Australia, Northern Territory, South Australia, Victoria, New South Wales og muligvis en afstikker til Tasmania.

Det betyder, at vi faktisk kun mangler Queensland, og derfor ikke kommer til at opleve Great Barrier Reef, medmindre vi får mere tid til overs end vi tør håbe på.

Copyright @ All Rights Reserved